http://radiofarhang.ir/newsDetails/?m=060001&n=1129438
http://radio.iranseda.ir//epgarchivePart/?VALID=TRUE&ch=16&e=151050652
زمان: 21 ساعت 54 دقیقه
گوینده: یوسف علیخانی
نویسنده: یوسف علیخانی
تهیه کننده: دامون آذری
طراحی و ترکیب صدا: یحیی محسن پور
ناظر ضبط: محمدرضا غفاری نیا
ویرایش صوتی: فاطمه هرسینی
انتخاب موسیقی: یحیی محسن پور
استودیو ضبط: آوانامه
ناشر صوتی: آوانامه
ناشر متنی: نشر آموت
https://avanameh.com/product/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%B2%D8%A7%D9%87%D9%88
تازهترین اثر داستانی یوسف علیخانی به نام «زاهو» از سوی نشر آموت به کتابفروشیها رسید.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ رمان «زاهو» نوشته یوسف علیخانی که به تازگی و به همت نشر آموت منتشر شده است، در مدت زمانی کوتاه به چاپ دوم رسید.
خیلی خودخواهانه شاید به نظر برسد اما خوشحالم امروز، این مراسم باعث خوشحالی مردم زادگاهم شد. برادرم منصورخان، بعد از اتمام مراسم، عکسها را در گروه «میلک در مسیر پیشرفت» گذاشته بود؛ وقتی که من در حال رانندگی در اتوبان بودم تا زودتر برگردم به #کتابفروشی_آموت که روزهای آخر طرح یارانهٔ #پاییزه_ی_کتاب است و آرمیتاجان و جیمانجان دستتنها بودند. وقتی رسیدم تهران، تا گوشی را باز کردم، برای اولین بار با سیلی از پیامها از طرف مردم روستای زادگاهم روبرو شدم و با چشمانی خیس و دستانی لرزان فقط برایشان نوشتم: «خوشحالم هر قدمی که برمیداریم، برای میلک است و خوشحالترم که در تمام بیست و چند سال گذشته، هر قلمی که برداشتم، برای میلک بوده است؛ و امروز هم میلک، تجلیل شد نه #یوسف_علیخانی که هر کدام ما میآییم، چند صباحی هستیم و میرویم و میلک، بوده، هست و تا همیشه خواهد ماند.»
1389/03/02
دبيرخانه جايزه كتاب فصل، اسامي آثاري را كه به مرحله دوم داوريهاي اين جايزه در بخش ادبيات داستاني رسيدهاند، اعلام كرد. دوازدهمين دوره جايزه فصل به بررسي آثاري ميپردازد كه در زمستان سال گذشته منتشر شدهاند.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بر اساس اعلام دبيرخانه دوازدهمين دوره جايزه كتاب فصل، در بخش ادبيات داستاني 10 اثر تاليفي جواز حضور در مرحله دوم داوريها را كسب كردند.
1388/11/28
«عروس بيد» سومين مجموعهي داستان يوسف عليخاني منتشر شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، داستانهاي اين کتاب نيز مانند دو مجموعهي داستان اول اين نويسنده در فضايي جادويي و وهمآلود اتفاق ميافتند.
«پناه بر خدا»، «آقاي غار»، «هراسانه»، «پنجه»، «رتيل»، «جانقربان»، «عروس بيد»، «مردهگير»، «بيل سر آقا» و «پيربيبي» 10 داستان مجموعهي «عروس بيد» هستند كه در 192 صفحه و با قيمت چهارهزار تومان توسط نشر آموت منتشر شده است.
کتابهاي قبلي عليخاني به دليل توجه او در زنده کردن يک روستاي خالي از جمعيت که چند پيرمرد و پيرزن در آن زندگي مي کنند و تمامي اتفاقات طبيعي را به مسائل ماوراءالطبيعي نسبت ميدهند، مورد توجه قرار گرفتند.
اين داستاننويس پيشتر براي نوشتن مجموعهي داستان «قدمبخير مادربزرگ من بود» نامزد کتاب سال و براي نوشتن مجموعهي داستان «اژدهاکشان» برندهي جايزهي جلال آل احمد و نامزد جايزهي هوشنگ گلشيري شده است.
به گفتهي عليخاني، بيشتر داستانهاي سه کتاب او به زبانهاي انگليسي، آلماني و عربي ترجمه شدهاند.
جلال آل احمد را همیشه دوست داشته ام بی توجه به داستان نویس نبودن و مقاله نویس بودن و سفرنامه نویس نبودن و این بودن و آن نبودنش که تمامی ندارد. داشتم این یادداشت را برای پست تازه ام آماده می کردم که نتایج جایزه ادبی جلال آل احمد اعلام شد. صدای یوسف علیخانی شاد بود. بعد از مدتها " اژدهاکشان" با تمام نقدها و سکوت ها و صداها پایش را محکم روی خاک نرم ادبیات کوبید. به ایرنای عزیز هم تبریک گفتم که همیشه پا به پای همسرش می رود و روزهای سخت ماههای گذشته را صبورانه تحمل کرده است. خوشحال شدم برای ساینا که اولین کتابش را هم تازگی ها نوشته است و دو ماه می شود کلاس اولی شده و فکر می کنم چند وقت دیگر هیچ کداممان را آدم حساب نکند!کاش بگذاریم شادی دوستانمان دوام داشته باشد. فکر می کنم از فردا صبح یا همین امشب،دوستان برگزیده باید وارد امتحان الهی " جایزه دولتی" بشوند و جواب بدهند به این و آن و بروند در پوست کروکودیل تا زیر فشارهای احتمالی جان سالم به در ببرند. حکایت دیگهای روز قیامت را حتما شنیده اید؟ همان دیگهایی که زیرشان آتش بود و توی هرکدام پر از آدمهای کشورهای مختلف و نگهبانی داشتند تا مبادا کسی بتواند از دیگ بیرون بیاید. فقط یکی که پر از ایرانی ها بود نگهبانی نداشت. پرسیدند چرا؟ جواب آمد چون این ها خودشان نمی گذارند کسی بالا بیاید و بیرون برود از این دیگ!!!!!
شاید به همین دلیل خیلی وقتها حسرت می خورم به روزهای پرفروغ آن سالها که شور و هیجان آل احمد را به یادگار دارند. این یادداشت را چند سال پیش نوشتم و جایی هم چاپ شد به گمانم. دوست دارم مدتی اینجا باشد تا همه کسانی که جلال را دوست دارند چند دقیقه بیشتر تامل کنند.
(به ترتیب الفبایی نام خانوادگی نویسنده)
مجموعه داستان
1) ناتاشا امیری، عشق روی چاکرای دوم، ققنوس
2) فرشته ساری، مرکز خرید خاطره، خجسته
3) محمدحسن شهسواری، تقدیم به چند داستان کوتاه، افق
4) یوسف علیخانی، اژدهاکشان، نگاه
5) پیمان هوشمندزاده، ها کردن، چشمه
فرهنگی: عبدالعلی دستغیب معتقد است كه ملاک ها و معیارهای ارزیابی آثار و همچنین اسامی داوران جایزه جلال باید از قبل اعلام می شد.
عبدالعلی دستغیب، منتقد ادبی و داور اولين دوره جایزه ادبی جلال درباره نحوه ارزیابی آثار در اين جايزه به خبرنگار شبستان گفت: آثاری که در این جشنواره شایسته تقدیر اعلام شدند، بهترین داستان و یا رمان در سال های اخير نیستند بلکه تنها در ميان آثاري كه به دبيرخانه اين جايزه ارسال شدند، شاخص هستند.
وی افزود: تعدادي از ناشران و نویسندگان آثار خود را به این جایزه ها ارسال نمی کنند و طبیعی است که بسیاری از آثار خوب از دسترس داوران خارج است. در اولين دوره اين جايزه دو اثر "اژدهاکشان" و "قاعده بازی" نتوانستند حداکثر نمره را کسب کنند ولی نمره های مطلوبی داشتند براي همين به عنوان برگزیده این جایزه اعلام شدند.
خبرگزاري فارس: «يوسف عليخاني» كه در نخستين جايزه جلال آلاحمد بابت نگارش مجموعه داستان «اژدهاكشان» شايسته تقدير شناخته شده است، با انتقاد از فضاي نقد ادبي معاصر ايران گفت كه با وجود ادعاي شهري و جهاني بودن، هنوز قومي و قبيلهاي عمل ميكنيم.
اين داستاننويس در گفتوگو با خبرنگار فارس، بيان داشت: براي من اين اتفاق كم افتخاري نيست. همين كه جايزه جلال به اسم من درآمده است، يعني به كتاب اژدهاكشان توجه شده و همين براي من كافي است.
وي ادامه داد: اين جايزه به خاطر يكسري دلايل شخصي نيز براي مهم و قابل تقدير است. من هميشه از دوران نوجواني جلال را به خاطر جسارت و زبان چكشياش دوست داشتم. جلال آدمي چند بعدي است و در همه ابعادش نيز ماندگار است.